Rubriky
Fotogalerie Vlčata

Vlčácká výprava 26.-27.4.2013

Sraz byl ve srubu po 18.hod. kdy končí schůzky světlušek. Přišel Tráva, Havran, Citrón, Štěpa, Jířa, Honza a Uzlík ;-). Na programu byly chvilku hry venku s míčem s mladšími skautkami, které zde taky zůstávaly. Pak přišel čaroděj Daeron a sdělil brachům o co vlastně půjde a že si musí sehnat suroviny k večeři. Proto se vydali na lov a sběr a nakonec z toho byly tousty. Následoval další fotbalový zápas a pak čajový dýchánek s dortem pro Citróna, který právě slavil 7. narozeniny. Pak došlo i na pravidelnou hru v poznávání vlajek evropských států, ke které se nakonec přidaly i skautky, takže to bylo opravdu živé soupeření. Když už se opravdu setmělo přišla na řadu hygiena, nicméně v podobě běhací hry (utvoří se dvojice, jeden si čistí zuby dokud ten druhý nedoběhne tam a zpátky od určeného místa k určenému místu…a pak se prostřídají). Takto vyčištění jsme si zalezli nahoru na matrace a zpívali s kytarou až do „noci“.

Ráno měl být brzký budíček, ale vlastně byli vlčata vzhůru a tak jsem se je spíš snažila donutit ještě chvíli ležet. V sedm otevírají Kubík na náměstí a tak jsme tam pak se Štěpou a Jirkou skočili pro rohlíky a chleba na oběd. Pak jsme se tedy nasnídali a sbalili na cestu. Nejdříve je ale potřeba vědět kam jdete a proto museli kluci najít dílečky mapy a poznat co na ní vůbec  je a kam mají jít. Nakonec přišli na to že vede k Žižkovu stolu. A tam jsme také šli. Cestou je pronásledovali různé „nehody“ a dobrodružství, jako třeba potulní skřeti, poušť, hladomor, nemoc, jedovatý had nebo mocný čaroděj který způsobil u každého němotu.

Přese všechny „nesnáze“ ale Daeronova družina s trpaslíky Gorlimem a Ragnorem, elfy El a Haldirem a lovcem Denethorem došla k místu, kde se mělo ukrývat bohatství po kterém by toužil každičký. I ten nejbohatší král. A skutečně našli radu jak docílit bohatství, ale pravděpodobně to nebude jen tak.

Odpolední cesta zpátky byla rychlejší, neboť nás popoháněli černé mraky nad hlavou, ze kterých skutečně poté začalo i pršet a tak jak jsme se cestou odpojovali podle místa svého bydliště byli ti poslední už docela promoklí. Ale jinak se dá říci, že celá výprava proběhla za slunečného počasí. =o)

Uzlík

 

DCF compatable JPEG Img DCF compatable JPEG Img

Autor: Uzlik

Vedoucí družinky vlčat.