Rubriky
Skauti

Krajské kolo Svojsíkova závodu 2013

Závodit jsme jeli v pěti s podporou dvou vedoucích. V naší družině byli Jakub “Jemnej“ Hrubý, Tonda “Trapper“ Vodvárka, Petr “Zpomaflex“ Michalíček, Kristián “Kiki“ Hrnčál a David “Tráva“ Trávníček. Z vedoucích Pavel “Kouďák“ Menc a Eliška “Liška“ Krejsová.

Den první – Příjezd

Do srubu jsme přišli v 16:30 a rozebrali jsme si společné věci (stan, kotlík, …) a z batohů vyndali věci přebytečné (hromosvod). Vyřešili jsme ještě pár organizačních věcí a vyslechli si i nějaké ty rady k navigaci a první pomoci. Potom nám už jel autobus do Chrasti, kde se taky závod konal. Pan řidič nás vysadil kousek od fotbalového hřiště, kde jsme si postavili stany a zaregistrovali se. Ještě před zahajovacím nástupem jsme si překreslily stanoviště do mapy a doplnili si legendu. Plánování trasy jsme si nechali na ráno. Po nástupu, kde byli přiřazeni průvodci k jednotlivým družinám, všichni šli k táboráku, kde se na střídačku zpívalo a hrály se scénky, které měl každý připravené. Zhruba v jedenáct hodin večer se všichni přesunuli do Kláštera v Podlažicích. Tady začala příběhová linie závodu, které se držela známé pověsti o Kodexu Gigas neboli Ďáblově Bibli. Potom se každá závodní skupinka představila. Okolo půlnoci jsme už spokojeně usínali ve stanech.

Jemnej

Den druhý – Závod

Vstávali jsme v šest hodin ráno a hned jsme sbalili stany, vyndali mapu a upřesnili jsme si trasu mezi stanovišti. Po snídani a nalezení našeho průvodce Jirky z Litomyšle, jsme vyrazili přes náměstí na stanoviště 6. Cestou jsme ještě nakoupili oběd, večeři a snídani na neděli. Šesté stanoviště, neboli “Lesní labyrint“ jsme dobyli jako první, takže všechny neozkoušené mouchy jsme si slízli my. Ale i přes zdržení jsme urvali plný počet bodů. Potom nás cesta vedla na “Lektvary“, což bylo stanoviště číslo 1. Tady jsme získaly 32,4 bodu z 36. Potom přes dlouhou lesní cestu na 4, kde jsme zase ztratili body, kvůli tomu, že jsme tam byli první. Špatně napnuté lano nás stálo 12 bodů. Potom jsme zamířili na čtrnáctku, kde jsme se dozvěděli, že potřebujeme zadání z 2, která byla kousek od 4. Tak jsme vyrazili na 2. Tam nám ukradli vedoucího, jehož batoh jsme vlekli zase na 14. Za to, že jsme si Jirku nechali vzít, jsme dostali 4 body mínus, ale za rozluštěnou šifru na 14 jsme dostali zase plný počet. Potom znovu přes dvojku jsme šli na 7, kde byli různé lanové překážky, které jsme překonali znovu za plný počet. Ten jsme dostali i na 3 za rozluštění další šifry a nalezení ďáblova znamení v krajině. Potom ale přišla 5 a s ním zdravověda. Tam jsme pohořeli, ostatně jako každé závody a odešli odtud s 13 body z 36 a prázdnou lékárnou. Potom jsme se cestou na tábořiště zastavili v muzeu na nepovinném stanovišti. K tábořišti jsme dorazili chvíli před šestou hodinou a při jeho hledání jsme si každý nasbírali pár klíšťat. Kikin byl nejlepší cíl pro parazity a celkem jich napočítal asi 10 přisátých. K večeři jsme si udělali těstoviny s kečupem a zeleninou. Potom jsme postavili stany a vrátili drn do ohniště. Chvíli jsme chytali lelky, ale potom přišli na řadu brány. Zpomaflex se šel utkat s historií a znaky skautingu, Trapper začal řešit detektivní a my ostatní jsme postavili Kikinovi přístřešek v rámci brány osamělost. A za to, že tam vydržel až do rána, jsme získali plný počet bodů. Potom už jen noční balení v rámci Rádcovské brány a klidný spánek.

Jemnej

Den třetí – Konec závodu a výsledek

Trapper