Rubriky
Světlušky Vlčata

Okresní závody světlušek a vlčat v Pardubicích

Letos patřily závody světluškám a vlčatům. Každý rok se totiž střídají se závody určené pro skautky a skauty. Abychom se na závody připravily, sešly jsme se se světluškami už v sobotu 24. května. Při procházce, která vedla Zdislaví přes soutok, dále kolem řeky až do stráně vedoucí k Paletínské kapli, přes Košumberk zpátky do srubu, jsme si vyzkoušely, jak bychom se měly chovat v různých kritických situacích. Např. kdybychom se ztratily, kdyby přišla bouřka, jak bychom měly poskytnout první pomoc atd. Druhý den ráno jsme vyrazily společně s vlčaty do Pardubic.

„Přileťte nám na pomoc.“ Tak zněla zpráva, která byla přijata na nouzové frekvenci vesmírného plavidla jménem Archa, se kterou Hvězdné velitelství následně ztratilo kontakt. Píše se rok 2042 a před touto událostí byla v utajení před širokou veřejností vyslána do vesmíru loď. Úkolem její posádky je založit obyvatelnou kolonii na vzdálené planetě podobné té naší. Hvězdné Velitelství tak vyzvalo všechny odvážné, zručné a povahou dobrodružné hvězdoletce, kteří se nebojí vyrazit vstříc neznámým nástrahám skrytých v hlubokém vesmíru.

Našim světluškám i vlčatům se i přes veliké horko dařilo skvěle a se svými hvězdolety doletěly z pardubického dostihového závodiště až do krajského kola závodu.