Rubriky
Skautky Světlušky

Memoriál br. Pátera Václava Křivského

Skautky a světlušky ze skautského střediska Tangram Luže se 2. 11. 2019 zúčastnily „Memoriálu br. Pátera Václava Křivského“. Jednalo se o skautské závody pořádané roverským kmenem SKRAT a skautským střediskem Ležáky Skuteč.

Skautky se sešly již v pátek večer, a tak zahájily svou výpravu za závody tím, že přespaly do dalšího dne v klubovně. Světlušky se sešly v sobotu ráno u skautského srubu v počtu devíti statečných, odkud jsme se všechny vydaly auty ke skutečskému koupališti, kde se závody konaly.

Hned po dojezdu jsme hledaly místo, kde bychom se mohly skrýt před zimou, která panovala celou sobotu. Světlušky se schovávaly ve stanu a snažily se v rámci možností otužovat. Skautky zabraly strategické místo ve vytopené šatně.

První na trať vyběhla družina Soviček, skupinka mladších světlušek. Za nějaký čas vyběhla družina starších světlušek – Pum a nakonec se na trať vydaly naše skautky – Jitřenky. Každá družina si prošla připravená stanoviště. Mezi ně patřila např.: střelba ze vzduchovky, první pomoc, logické myšlení, uzlování a další. Družiny, které se teprve chystaly na trať nebo již byly v cíli, si v rámci doprovodného programu mohly zahrát lakros či jiné hry. Při návratu do cíle byly družiny nadšené a plné dojmů. Sovičky skončily na 10. místě, Pumy na 5. místě a naše Jitřenky obsadily druhý stupeň vítězů.

Tímto chci poděkovat všem rodičům, kteří nám pomohli s dopravou na závody i zpět a samozřejmě organizátorům celého memoriálu.  Díky vám všem jsme si tento skautský den skvěle užili.

Za skautské středisko Tangram Luže

Hana Sejkorová –  Fijavička

Poznámka: Autoři fotek jsou Petr Michalíček a Anna Doležalová