Rubriky
Středisko

Zpívání pod vánočním stromem 2019

Je krásné sváteční nedělní odpoledne 22. prosince a právě začíná již 30. ročník Zpívání pod vánočním stromem. Bohatě ozdobený a rozsvícený vánoční strom na lužském náměstí, koledy zvoucí k poslechu i ke zpěvu a k navození té správné vánoční atmosféry. Příběh zvěstování a narození Ježíška mohl začít. Anděl Páně nás provázel celým dějem, samozřejmě hlavními postavami byli Marie a Josef s malým spícím Ježíškem doprovázení postavou Osla. Narozenému Ježíšku se přišli poklonit nejen Tři králové, ale všichni malí koledníčci s dary a pastýři s celým stádem živých oveček. Letošní zpívání však mělo i jednu premiéru. Protože to byl již 30. ročník, abychom si připomněli, jak ten čas letí, pozvali jsme všechny dosud účinkující Svaté rodiny spolu s Ježíškem od roku 1990. A bylo se opravdu na co dívat. Vždyť třicetiletý Ježíšek je již muž v plné síle a některé Svaté rodiny si tuto poctu zopakovaly i vícekrát.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat nejen všem zúčastněným rodinám, ale hlavně Lídě Bártové – Mámě, které se podařilo vše zorganizovat a vtipně okomentovat. Dále moc děkujeme hudebníkům a zpěvákům, kteří se nemalou měrou zasloužili o zdar akce. Vánoční koledy nás provázely celým programem. Také jste se ukázali jako štědří dárci. Stejně jako loni jsme sbírkou přispěli na pomoc maminkám v Azylovém domě ve Vysokém Mýtě, které se ocitly v těžké životní situaci. Vybraná částka 8.800,- Kč jim snad trochu pomůže a bude použita na výbavičku pro nově narozená miminka.

Děkujeme všem, kteří si společně s námi užili příjemný sváteční podvečer, popovídali si a zazpívali, zahřáli se svařákem či čajem, popřáli si krásné vánoční svátky a mohli si odnést do svých domovů betlémské světlo, které skauti rozvážejí po celém světě.

Hana

Zpívání 2019