Rubriky
Fotogalerie Skauti Vlčata

Jarní výprava vlčat a skautů (18. – 19. 3. 2011)

V pátek večer se ke srubu sešlo 14 vlčat a skautů. Po přípravě spaní a ubytování se družina vlčat pustila do přípravy večeře, z vybojovaných surovin měli ve skupinkách připravit chutné pokrmy nejen pro sebe, ale i pro hladové skauty a vedoucí. Během celé výpravy vlčata sbírala lístečky s vlčími stopami, které získávali za splnění různých úkolů. První stopy byly rozdány nejzdatnějším kuchařům, po vydatné večeři jsme po sobě uklidili nádobí a vydali se na kutě, dva odvážní skauti a Kouďák se vydali přespat na nedalekou rozhlednu Jahůdka.

V sobotu jsme posnídali vánočku s nutelou a všichni společně jsme se vydali přes židovský hřbitov na Žižkův stůl, cestou jsme hráli nálety a hru Bereng. Na Žižkově stole jsme si uvařili těstoviny s tuňákem a opekli si párky. Po chvíli odpočinku jsme se přes Bílý Kůň vydali k Paletínské kapli a kolem hradu jsme došli až do srubu. Cestou zpět skauti schovávali vlčecí stopy a vlčata je hledala.

U srubu jsme si zahráli Hu, tu, tu, tu a výpravu jsme zakončili u ohýnku s pečenými párky. Celí špinaví, ale šťastní jsme se po sedmé hodině večerní rozešli ke svým domovům.