Rubriky
Středisko

Mikulášská besídka 2007

Jako jiné roky, tak i letos, jsme se všichni sešli v předvánočním čase v kulturním domě v Dolích na Mikulášské besídce. Každoročně si tak připomínáme, že přicházejí vánoční svátky a vždy se tady snažíme navodit báječnou vánoční a pohodovou atmosféru. Letos tomu nebylo jinak a Mikulášská besídka byla v duchu vánočních tradic, které si mohli všichni vyzkoušet.

Neexistuje rok, kdybychom nejkrásnější dny v roce neoslavili také spolu. A proto jsme se i letos sešli v kulturním domě v Dolích. K Vánocům patří řada tradic a my měli možnost si některé z nich připomenout. Zapálili jsme tedy další svíčku na adventním věnci a rozmístili se po sále, kde jsme mohli vyrábět vánoční ozdoby, pouštět skořápky po vodě, rozkrajovat jablíčka nebo kuchtit cukroví. Nechyběl ani pravý rybář s pravým kapříkem, ba dokonce ani umělec, který pomocí vody a vosku vykouzlil překrásné ornamenty.
Jako každý rok i všechny oddíly si připravily něco, čím by zpestřily program. Světlušky recitovaly básničky, vlčata zdramatizovala ekologickou demonstraci, skautky zahrály scénku z pohádkového seriálu, skauti nás potěšili akční soutěží. Jenže to zazvonil zvoneček a přišel Ježíšek, který každému něco nadělil. Středisku nové stany a také něco pro potěchu

svíčka

umělcům. Vzpomněl si na nás také Mikuláš s andělem a čerty. Jenže nikdo nebyl tak

zlobivý, aby patřil do pekla, proto se i příští rok setkáme opět všichni:D!

Šídlo