Rubriky
Skauti

Osadníci z katanu 2006 – Turnov (30.6. – 9.7.2006)

Letos jsme vyrazili již podruhé na svůj vlastní tábor. Jako místo našeho tábora jsme si vybrali Český Ráj. Bydlení jsme měli zajištěné přímo v Turnově, kde nám svůj celý skautský areál Na Ostrově propůjčili místní skauti.

Osadníci z katanu 2006 – Turnov

Letos jsme vyrazili již podruhé na svůj vlastní tábor. Jako místo našeho tábora jsme si vybrali Český Ráj. Bydlení jsme měli zajištěné přímo v Turnově, kde nám svůj celý skautský areál Na Ostrově propůjčili místní skauti. Ubytování bylo přímo skvělé. Bydlení u vody, hodně prostoru, veliké hřiště, kuchyň, námořnický stůl, ložnice, psinec a nedaleký obchod. To vše jsme mohli plně využívat.
Jak název tábora napovídá stali se z nás osadníci, kteří kolonizovali nové území. Za nasbírané penízky jsme tak stavěli vlastní území, města a budovy. Byli jsme rozděleni do třech skupin a tak vznikly tři samostatná území, která byla oddělena mořem.
V Českém Ráji je toho moc a moc k vidění, a protože nám počasí přálo, vyráželi jsme každý den na moc krásné výlety. Navštívili jsme tak zřícení Trosky, které dominují tomuto kraji. Hrad Valdštejn a zámek Hrubá Skála. Byli jsme se také podívat na hradě Kost a prošli si Drábské světničky, ze kterých je moc krásný výhled do tamního kraje. Jeden den jsme vyrazili za Runcajzem do Jičína, kde jsme si prošli historický střed města a podívali se na něj z městské věže. Odtud jsme vyrazili do Prachovských skal, kde jsme ve spleti místních cestiček trošičku zabloudili. Velikým dobrodružstvím bylo pro nás navštivit Klokočky. Dech se nám tajil, když se nám povedlo objevit krásně vyzdobené trempské svatině. To byl pro nás zážitek k nezaplacení.
Celých deset dní jsme však jsen necestovali po kraji, ale taky jsme si užívali. jelikož bylo moc a moc krásné počasí, tak jsme se každy den chodili koupat do Jizery. Postavili jsme si vlastní houpačku, která létala opravdu hodně vysoko. Byli jsme lézt a slaňovat na Kozlově, kam jsme s sebou vzali i jednoho pejska z místního psince. A hodně jsme využívali prostorné hřiště, kde jsme každý večer hráli nohejbal a fotbal.
Myslím, že druh společný tábor se nám moc a moc podařil a že jsme si užili deset krásných prázdninových dní.

Miki